(objavljeno u Veštičjoj Reviji broj 24)

Magija je svojstvo života, i ona može biti sastavni deo bilo čijeg Puta, pa i veštičjeg. Vi jeste ili niste veštica-veštac ako to osećate duboko u sebi i ako stalno radite na sebi. Ni jedno opredelenje koje se zasniva na teoriji ne može vam dati zvanje, još manje poimanje šta jeste, ili da jeste veštica.

Često se postavlja pitanje i potražnja za „receptima“, kako i na koji način „dobiti nešto“. Takvo traženje ne vodi na Put veštice, ne vodi na razvijanje sebe niti svojih veština i sklada sa svetom (ili svetovima). Možete dobiti sve što i sami pronađete u svom srcu i sa iskrenom i dobrom namerom. Šta je to dobra namera? Dobra namera je povezati sebe sa svojim iskonskim bićem, otkriti sebe i mudrost Volju iznutra, kako bi sami, pre svega, ispunili svoje bivstvovanje u ovom pojavnom obliku, i na sebi zadovoljavajući način. Dobra namera nam pomaže tako da, nakon što osvestimo sebe, osvestimo potrebe drugih živih bića i pokušamo biti u skladu sa svetom oko sebe. To je trnovit put, no svaki takav put daje darak u dobrim namerama drugih, u lekcijama iz Izvora iskonske Mudrosti, u promenama koje su izazov za prilagodbu, u pretvaranju Nemogućeg u Moguće

Tražiti nešto da se „dobije“ uvek podrazumeva da to i platite, i vrlo često skuplje, nego što možete i zamisliti. Postoji svet znanja gde ćete naučiti puno toga, i postoji praksa gde  možete naučiti mnogo više u jednom danu. Postati prava veštica, čak i za one kojima je to rođenjem dato, nije bajanje i šepurenje raznim alatima, već put posvećenosti svom radu i obrazovanju. Bez zalaganja i strpljivosti nema ničega ni u jednom segmentu života. Budite uporni, strpljivi, nastojeći da sledite svoj Put, jer ćete samo tako naći ono što tražite, ali pažljivo birajte.

Kad kažem pažljivo, znači – birajte, jer postoje u praksi i one koje bi se htele zvati ”veštičarstvom” no one to nisu

I na kraju bih dodala: Poštujte drugog da bi poštovali Vas, jer Svi mi učimo u svakoj situaciji jedni od drugih, pa bilo to pozitivno ili negativno, slučajnih sretanja na istom mestu nema, samo je stvar koliko je ko imao oko ili uho da vidi, prepozna i nauči.

Budite Blagosloveni!

Facebook Comments

Leave a Reply