( Delovi iz teksta koji smo objavili u Veštičjoj Reviji broj 13 – autorka: Milena Mela Tijanić, astrolog)

U astrologiji ,,veštičjim domom” naziva se 12 polje horoskopa, i to se najčešće vezuje za tzv. ,,sivu zonu” koja obuhvata polja od 25 stepena znaka Ribe, pa do nultog stepena (u drugim slučajevima do 5 stepena Ovna) znaka Ovan prirodnog horoskopa.

Ako znamo da je Ascedent Istok, onda je i jasno iz kog razloga su vešticama dodeljeni baš ovi stepeni. Dvanaesto polje horoskopa je polje svih čovekovih tajni, ali isto tako i svih tajnih radnji. U tajne 12 polja horoskopa niko ne prodire, do onog čiji je to dom. Tako veštica kroz ovo polje doživljava transformaciju svakim svojim delom, a kroz pomenute stepene, ukoliko je dostigla viši stepen duhovnosti ( koji traži znak Ribe), postaje kanal i prenosnik poruka iz drugih dimenzija. Ako je 12 polje čin rađanja, onda je i kreiranja, onda je i stvaranja.

Svako ko prodre u suštinu svog 12 polja u natalu, onda sve druge vidi, dok njega niko, jer su nedokučive dubine tog neptunovskog okeana koje pogledom streljaju svog neprijatelja u 7 polju, jer sedmo polje može da  otkriva tajne polja 12. U sedmom polju je sve vidljivo, ali ne i istinito. Sedmo polje horoskopa počinje Descedentom, odnosno, Zapadom i zalaskom Sunca. Od sedmog polja poželjno je udaljiti se, ali je neminovno sa njim se susresti. U 12 polju je neminovno je sa sobom se sukobiti, da bi se sopstvo prihvatilo i prigrlilo, očistilo i isklesalo – zato se kaže da se Saturn raduje upravo u 12 polju, jer je duša prolazila kroz odaje sopstvenog mraka da bi odnekud ugledala sam Ascedent – pojavu Sunca i nade!

Kuda ćemo ako nam sopstvo stopala gaze (stopala -Ribe)? Kuda bi pošli a da ne znamo da izlazak Sunca ne postoji? Koja bi nam moć bila dostupna bez 4 najvažnije tačke horoskopa, bez prolaska kroz istoriju predaka ( IC), kroz prolazak među otvorenim neprijateljima ( DSC), kroz našu ambiciju i stremljenja (MC)  i sopstvenog uzdizanja (ASC)? …

U 12 polju leže tajne, znane i neznane. Koliko budemo stremeli da upoznamo sebe, toliko ćemo biti bliže da spoznamo i nepoznato, i dodirnemo nedodirljivo. Dvanaesto polje je poput okeana na čijem dnu se nalazi zakopano blago. Da bi došli do svih tajni koje želimo spoznati, trebamo prvo proći kroz sve četiri tačke koje sam pomenula, a koje su u astrologiji poznate kao kardinalni krst, odnosno breme koje nosimo čitavog života. Kada prođemo, te spojimo sve četiri u jednoj, dobijemo dalji putokaz, a to je svetlost znaka Strelca, i znanje Jupitera i vladavina  polja 9 koji vera jeste, i duhovno jeste, i beskonačnost, prostorna i vremenska …

 

Moj dom je tamo gde su svi svetovi spojeni, i sva vremena u Jednoj. Moj dom je tamo, gde prigrlih sestru svoju koju do tad ne videh, jer sjaj Sunca mi zaslepi oko, i pomrači um.

Sijaj zvezdo moja, i probijaj i najdublji mrak. Neka u domu mom bude vode i za poznate, i nepoznate, i radosne i tužne. Jer prođoh i kroz svetlo i kroz tamu, sad mirna čekam svoj Izlazak.

 

Facebook Comments

2 Comments

Leave a Reply