Intervju sa Vesnom Anastasijom Božović uradila Sandra Šabotić, za Veštičju Reviju broj 20

Prvi susret sa Vesnom dogodio se prije nekih šest godina i na mene je ostavio snažan utisak. Upoznala sam je slučajno, preko moje drugarice i samo što se pojavila na vratima osjetila sam neku laku radost. Sjećam se da je nosila zelenu i ljubičastu garderobu i dosta nakita, duga, plava, živahna kosa je bila raspuštena, a čitava njena pojava djelovala je poput boginje koja nosi njeno ime. Živo se sjećam i razgovora koji smo vodili. Tek sam kasnije saznala čime se ona bavi, a osjećaj radosti prilikom prvog susreta je trajao čak 20 dana, što mi se ranije nije dešavalo pri susretu sa nekom osobom. Odmah sam stupila u kontakt sa njom, a kasnije smo imale i uspješnu saradnju i zanimljiva iskustva što sam i predosjetila u snovima koje sam imala.

Vesna je profesor njemačkog i engleskog jezika, psiholog, a ima i diplomu iz vedske kulture i religije i zvanje vedologa. Ova svestrana Vodolija još i piše, talentovana je i za vizuelne umjetnosti, a od 2013. godine bavi se i analizom frekvencije glasa. Ima svoj alternativni rok bend East Elysium iz Crne Gore i Njemačke, čija muzika nosi dah Indije. Postoje od 2010. Sa 18 godina je otišla u hinduistički hram gdje je provela 12 godina živeći monaškim životom i stekla bramansku titulu. Zanimljivo je da je bila prvi Zapadnjak koji je ušao u jedan od Hrišninih hramova koji je bio zatvoren za svakoga ko to nije Hindu rođenjem. Vesna je sanjala božanstvo iz tog hrama, o tome razgovarala sa jednom porodicom iz Indije i oni su joj predložili da im napiše pismo i zamoli za ulazak. To su radili mnogi ljudi prije nje, ali nikome to nije pošlo za rukom skoro 200. godina otkako hram postoji. Njoj su poslije nekog vijećanja odobrili. Do sada se sjeća šest svojih prethodnih reinkarnacija.

  1. Šta je Vocalyse ?

Vocalyse je jedna od najnovijih metoda dijagnostikovanja i liječenja koja postoji na svijetu. Tvorac je Dr Arno Heinen koji je prvi shvatio da se vrijednosti u ljudskom glasu mogu tačno odrediti mjerenjem i na taj nacin dijagnostikovati stanje organizma i psihe kod čovjeka kao i način da se djeluje na određena bolesna – blokadna stanja u organizmu koja dovode do pada u imunitetu, koncentraciji, emocionalnoj stabilnosti … Način na koji se to dešava je da se usnimljeni glas putem kompjuterskog programa podijeli na više komponenti pomoću kojih se pročita stanje organizma a onda se takođe programski generiše frekvencija koja proizilazi iz tog glasa. Ako se sluša određeni vremenski period, najprije na nesvjesnom nivou a onda na svjesnom, taj zvuk pomaže osobi da se oslobodi blokada i povrati vitalnost tijela i psihe. Tehnika je veoma jednostavna za korišćenje, samo je potrebno odvojiti malo vremena i slušati frekvencije koje vocalyse specijalista odredi. Poslije nekog vremena se frekvencije mogu promijeniti i može se odrađivati neka druga blokada kada se sa prvom završi. Vocalyse je validni program analize i zbog kalibriranog mikrofona kojim se snima glas. Način djelovanja zvučnih ritmova: Akustički zvučno modulirani ritmovi omogućavaju uticaj na vegetativni nervni sistem kao i na psihološke procese unutar čovjeka. Na osnovu uvođenja muzičko-harmonijskih elemenata dolazi do direktnog uticaja na psihičke/emocionalne/mentalne procese kao i do optimalnog kontrolišućeg feedbacka za korisnika ove metode samoliječenja. Vibraciono – akustička obrada ritmova omogućava direktnu, otvorenu i trajnu kontrolu rada regulativnih procesa unutar organizma i psihe korisnika …

Facebook Comments

Leave a Reply