(deo iz intervjua  koji je objavljen u Veštičjoj Reviji broj 21 )

„Salon za dušu”, neverovatno prijatan prostor koji u svakom kutku opravdava svoj naziv, i u njemu svoje dugogodišnje proučavanje i znanje iz astrologije, hipnoterapije, fiziognomike, kristala i kristaloterapije, sprovodi u praksi naš sagovornik, jedna izuzetno prijatna žena – Suzana Apostolov, internacionalni sertifikovani instruktor hipnoterapije i kristaloterapije… astrolog …

Pa ajde da malo zavirimo u njenu dušu.

… 4. Sam naziv vašeg radnog mesta govori o isceljivanju duše i tela, a poznato je da su prve isceliteljke upravo bile žene koje su učile od prirode i na osnovu tog velikog poznavanja pomagali svojoj porodici i ostalim članovima zajednice. Kod starih Slovena reč „ведьма” na ruskom (veštica u prevodu) potiče od glagola „ведать”, odnosno „upravljati”, „biti vešt”, ili „znati“, pa koliko nalazite sličnosti ili razlika u onome što vi radite sa ovim ženama?

Nema razlike. Realno gledano nema razlike. Sve to kad se objedini – ne postoji isceljenje ako lečimo samo telo – bolest se vraća. Znači trebamo lečiti i dušu i telo, i samu našu psihu, znači i mentalno i fizički i duhovno. Naša medicina, ovo moram da kažem, leči samo fizičko telo. Za njih uzrok i bilo šta drugo ne postoji. Ja sam imala sreće u životu što sam upoznala doktorku specijalistu koja je zaista imala široke vidike i mnogo sam i od nje naučila, i ona je bila ta koja je krenula da uči mene da postoji nešto mnogo više od samog fizičkog tela. Tako sam se upoznala sa dušom, sa samim mentalnim sklopom. Čitala sam skoro, naši doktori recimo, kad je kancer strogo u pitanju leče fizičko telo, dok u Indiji guru leči prvo duhovno telo, onda ide mentalno, a tek onda ide fizičko telo na kraju, i onda su tu potpuna iscelenja. Kod mene, recimo kad radim, isto tako krećem sa duhovnim telom, putem kristalne terapije, onda preko hipno-terapije leči se mentalno i telesno.

5. Veštica koja isceljuje, odnosno „ona koja zna” u suštini je i šamanka, ali šaman ulazi u dublje delove duše putem transa, dolazeći tako do uzroka i uklanja ih. Veštica to čini izgovarajući bajalice direktnim obraćanjem bogu ili boginji, koje joj služe kao magično sredstvo da postigne željeno, a kako to Vi radite?

Ja sam isprobavala mnoge tehnike. Jedina tehnika, ustvari, uvek se tehnike menjaju, i svaka tehnika ima određeno vreme kad radi i kad ne radi. Šta se dešava, šta je veoma bitno? Ja trenutno koristim Hoʻoponopono – -hopsen, a to su 4 izgovorene reči: „Hvala ti, Volim te, Molim te, Oprosti.” Da li možete da zamislite kakva bi energija planetom vladala kada bi smo svi išli i govorili „volim te“ da li bi bilo svađa, ratova, ili „oprosti”… Nikad ne moramo određenoj osobi da mi oprostimo ili ona nama, dovoljno je samo da izgovorimo, to su čarobne reči koje ja maksimalno koristim.

6. Napisali ste više knjiga, pa ajde malo da upoznamo naše čitaoce sa sadržajem istih. Prve dve knjige su po nazivu veoma slične: „Misterija lica” , i Misterija lica – Fiziognomika”, kao i „Misterija tela”, pa recite nam ukratko nešto o njima.

Misterija lica i misterija tela, dakle, Misterija tela I” i „Misterija lica II”to je u stvari fiziognomika. Objasniću kasnije šta je fiziognomika. Malo pre kad sam rekla da sam srećno dete, zaista jesam srećno. Do svih znanja i saznanja dolazim na jako, mogu da kažem „čudan“, ali za druge čudan, ali za mene sasvim normalan način. Imala sam sreće da upoznam ljude, iz Kine, fine učitelje putem doktorke o kojoj sam već pričala, a jedan od njih je bio Siang Mienista, znači proučavao je Siang Mien. To je kineska nauka ali u našem prevodu to je u stvari fiziognomika. Znači, određivanje karakternih osobina, bolesti i svega preko crta lica, preko oblika, preko preko građe tela, samog držanja tela, i naravno svih ostalih gestova. Mogu da kažem da sam tada bila odabrana, od njega, od Lija, da budem njegov đak, i naravno doktorka Milica je bila naša spona, koja je meni, njegovu literaturu koju je on dostavljao prevodila jer ja ne znam kineski. Tako sam krenula sa proučavanjem Siang Mien-a, onda primenila ovde, u našem podneblju kako je već, i u tom periodu sam bila jedini u Evropi Siang Mien-ista, neko ko čita karakterne osobine ljudi. I iz toga izašle su te dve knjige „Misterija lica I“  i „Misterija lica II“ jer u stvari dopunjeno izdanje „Misterija lica I” a „Misterija tela– sama kaže šta je, znači otkrivanje čoveka preko lica i preko građe tela.

7. Vaša najnovija knjiga „Hipnoterapija u praksi” za koju ste rekli Sada sam zahvalna Bogu, Univerzumu na upoznavanju hipnoterapije, jer je došla kao kruna svega i u kombinaciji sa nekim od ovih tehnika, dala najviše rezultata … ” Šta može ova knjiga da nauči našeg čitaoca?

Knjiga je upravo napisana na osnovu mog iskustva. Svaki tekst u knjizi je tekst koji je pomogao nekoj osobi, i ispod svakog teksta nešto malo je napisano o toj osobi kojoj sam radila. Materijala ima još za dve knjige koje nisam uspela da završim. Šta je hipnoterapija? Jeste kruna i kraljica znanja. Emil Kuja sam čitala i primenjivala još davne 82 – 83. godine, kad je izašla kod nas u tadašnjoj Jugoslaviji, i ja nisam znala tada da je to hipnoterapija. Da bih došla do nekih saznanja morala sam da završim i da postanem sertifikovani internacionalni hipnoterapeut i onda sva znanja koja sam primila je to što sam ustvari radila, ali je trebalo samo uvrstiti i pravilno odraditi sa ljudima, odnosno, postoji neki red, neko pravilo … Pošto ja volim uvek da eksperimentišem, ja recimo radim kristaloterapiju sa hipnoterapijom i koristim znanja jednog doktora, neću reći njegovo ime, ali ću reći doktor koji je rekao da će živeti 300 godina, neko ko ima 95. godina i radi 16 sati dnevno kao doktor. Njegova znanja koristim i primenjujem u hipnoterapiji. Zato je kod mene dovoljna jedna hipnoterapija, retki su slučajevi gde su dve ili tri hipnoterapije potrebne. Do sada nemam nerešivih slučajeva. Bukvalno ljudi dolaze kod mene sa izveštajem doktora, koji imaju zakazane operacije za 10 dana, za dve nedelje ili za mesec. Nakon malih terapija, znači 3 hipnoterapije i 10 kristaloterapija, doktori su u čudu šta je sa tim, i onda svakog klijenta zamolim da mi donese taj izveštaj gde su rezultati novi. Hronološki sad vodim i imam baš evidenciju svih klijenata …

 

 

 

Facebook Comments

Leave a Reply