Energija letnjeg bilja

deo iz teksta koji je objavljen u Veštijoj reviziji broj 21 – autor:  Alhemitzar)

Jun nam sa sobom donosi prve vrućine i dominaciju elementa Vatre. Za ovaj period najbolje se uzimaju više vode, biljnih napitaka i sezonskog voća i povrća, kako se održavaju balansi dva elementa.

Uz sebe uvek treba držati biljke koje će olakšati proces varenja, kanalisati energiju vatre da bi se unapredio digestivni trakt i pomogao nam u usmeravanju želje u cilju.

Letnje biljke uglavnom imaju raširena dejstva i umirujuće prirode. Predstavlja tačno ono što je potrebno tokom naših letnjih suša i vrućina. Iz tog razloga treba koristiti sezonsko bilježenje, sveže ili suvo, i na taj način se povezuje sa prirodom i praktikuje negu svog duha i tela.

Žuta Kamilica (Matricaria discoidea)   je „dalja rođaka“ Kamilici (Matricaria chamomilla) , narodu poznata kao Bela Rada .

Ove dve biljke koriste prilično slična svojstva, tako da neće pogrešiti ako koristite jednu ili drugu (ili zajedno). Čaj od divlje kamilice ili bele rade se može piti hladan ili topao a pomaže kod unapređenja funkcija digestivnog trakta, deluje protivupalno i antispazmotično, što je neophodno tokom letnjih dana kada su spoljašnji uslovi idealni za razvoj virusa, bakterija i gljivica.

Magijska dejstva: lečenje, snovi, manifestacija, zaštita, ljubav, lepota, bogatstvo, prijateljstvo, pročišćavanje, skidanje čini.

Sa enegetskog aspekta, sama struktura cveta odaje počast Suncu i njegovom vladaocu Lavu, tako da je i energija same biljke usmerena na jačanje srčanosti i podizanje duha. Iako je povezan sa Suncem i Lavom, element koji vlada na ovom biljku je Voda a Pol je Muški. Koristi se za čišćenje i aktiviranje grlene čakre, u ritualima za novac, mir, ljubav, smirenost i pročišćavanje. Ako se sa rastvorom kamilice očituju pragovi prozora i vrata, ona će širiti neželjene energije i entitete da uđu. Razbacani cvetovi kamilice po kući i oko vas uklanjaju sve zle čini koje su napravljene. Koristite u ritualnim kupkama pre izvođenja rituala.

Jednostavna kupka potpomognuta vizualizacijom učiniće privlačnim za suprotne pol.

Ako se dodaju kupke, takođe se mogu koristiti i za skidanje čine osobe voljene ili osobe koje oslobađaju patnje, gubitke ili besa. Pranje ruku kamilicom pre kockanja će povećati sreću. U novčanik stavite vrećicu ili kesicu kamilice kako bi privukli novac …

 

Translate »